INSPEKCIJA OBIŠLA VRANJSKE ŠKOLE: Proveravaju da li se poštuju mere prevencije

J.S.

28. 09. 2020. u 13:40

KAKO bi proverili poštovanje uputstava datih od strane Ministarstva prosvete, koja se odnose na zdravlje i bezbednost dece i zaštitu od virusa Covid 19, prosvetni inspektori i inspekcijske službe grada Vranja izvršili su obilazak svih ustanova obrazovanja na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja.

ИНСПЕКЦИЈА ОБИШЛА ВРАЊСКЕ ШКОЛЕ: Проверавају да ли се поштују мере превенције

Foto J. S.

- Najveći broj škola maksimalno poštuje sve naložene mere i sva data uputstva. U cilju sprečavanja širenja virusa, još jednom apelujem na sve učenike i roditelje, da poštuju mere preporučene od strane Republičkog kriznog štaba i Kriznog štaba grada Vranja, a pre svega one koje se odnose na obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, često pranje ruku i držanje  distance – rekla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović.


Dr Miroljub Stanković, savetnik gradonačelnika za oblast zdravstva, naglasio je da je Krizni štab grada Vranja, uvek na vreme donosio preventivne mere u cilju sprečavanja širenja epidemije.

-Nakon održanog sastanka sa direktorima osnovnih i srednjih škola i direktorkom Predškolske ustanove ,“Naše dete”, sprovedena je kontrola poštovanja mera u ustanovama obrazovanja  i rezultati su veoma pozitivni - rekao je Stanković.

Boban Antanasijević, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove,  dodao je da su inspekcijske službe od početka epidemije bile uključene u kontrolisanje i  poštovanje svih važećih mera  na teritoriji grada i gradske opštine Vranjska Banja., izvršen je obilazak svih škola i nisu utvrđene nepravilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a