MILOČAJ U FINALU: U Vrbi kod Kraljeva održane seoske sportske igre

G. Ć.

21. 09. 2020. u 18:27

POMORAVSKO selo Miločaj drugu godinu za redom pobednik je Seoskih sportskih igara u Kraljevu, pa će narednog vikenda predstavljati grad na Ibru u republičkom finalu u Vrnjačkoj Banji.

МИЛОЧАЈ У ФИНАЛУ: У Врби код Краљева одржане сеоске спортске игре

Foto: GU Kraljevo

Drugo mesto zanimljivog nadmetanja pripalo je Ribnici, dok se na treće mesto plasirao ovogodišnji domaćin, selo Vrba.

Seoske sportske igre u organizaciji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Kraljeva, a pod pokrovitljstvom Ministarstva omladine i sporta i lokalne samoupravde, minulog vikenda u Vrbi privukle su veliki broj radoznalaca i takmičara koji su svoje sportske veštine demonstrirali u 10 disciplina - odbojci, šahu, malom fudbalu, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, skoku u dalj, bacanju kamena, savladavanju prirodnih prepreka na poligonu, nadvlačenju štapa i narodnom rvanju.

Foto: GU Kraljevo

- Da nije bilo epidemije virusa korona, verovatno bi Kraljevo, odnosno neko selo sa naše teritorije, bilo i domaćin republičkog finala. Završnica je ipak u našem komšiluku i nadam se da će se Miločajci vratiti sa osvojenom medaljom, bilo bi lepo sa onom najsjajnijom - rekao je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Foto: GU Kraljevo

Lokalna nadmetanja, poput ovog u Vrbi, kvalifikaciona su za finalno republičko takmičenje na kojem će učestvovati 10 pobedničkih ekipa.

Osim predstavljanja kulture i tradicije područja na kojem se organizuje, cilj ove manifestacije je promocija sporta i turizma u ruralnim predelima, podsticanje žitelja sela širom Srbije na bavljenje fizičkom aktivnošću i sportom, kao i doprinos njihovom zbližavanju i bogatijem društvenom životu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!