PRVI PUT U ISTORIJI TITULA VITEZA ŽENI: Dr Marija Zdravković počasni vitez 57. LJubičevskih konjičkih igara

J.I.

06. 09. 2020. u 19:45

TITULA počasnog viteza 57. Ljubičevskih konjičkih igara, koja se dodeljuju za posebne zasluge i humanost, pripala je doc. dr Mariji Zdravković, direktorki KBC „Bežanijska kosa“ u Beogradu. Ovo je prvi put u istoriji ove manifestacije da za počasnog viteza bude proglašena žena.

ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ ТИТУЛА ВИТЕЗА ЖЕНИ: Др Марија Здравковић почасни витез 57. Љубичевских коњичких игара

Foto: Viteške borbe

Doktoka Zdravković rođena je 1973. godine u Beogradu, docent je na beogradskom Medicinskom fakultetu, na katedri za internu medicinu. Zdravković je direktorka KBC Bežanijska kosa od septembra 2014. godine. Javnost ju je upoznala kada je samo dan nakon smrti svoje majke od posledica COVIDA 19, obukla uniformu i otišla na posao da leči pacijente.

Prošle godine je postala počasni građanin opštine Zemun, a od večeras i počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara.

- Ovo je veliki dan u mom životu, dan koji ću pamtiti dok sam živa. Ponosna sam jer sam prva žena koja je dobila titulu viteza za posvećenost otadžbini i humanost, izjavila je dr Marija Zdravković kojoj je povelju, plašt i sablju, kao viteško znamenje, predao gradonačelnik Požarevca, Saša Pavlović.

Foto: Viteške borbe

 

Pobednik 57. Ljubičevskih konjičkih igara je Marko Milenković, kome je ovo peta titula. Drugo mesto osvojio je Nenad Anđelić, a treće Milan Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024