SLIKA NAŠE REALNOSTI: Kaleidoskop kulture od 4. septembra do 9. oktobra u Novom Sadu

S. BAJIĆ

02. 09. 2020. u 19:54

OVOGODIŠNjI "Kaleidoskop kulture", projekat koji spaja umetnike, kulturne institucije, građane i posetioce, u svom trećem izdanju će od 4. septembra do 9. oktobra predstaviti prostore i programe širom Novog Sada i promovisati jedinstvenu sliku raznolikosti grada, a otvoriće ga umetničko-programski koncept "Liman 5", na mestu gde se susreću industrijsko nasleđe i savremeno stvaralaštvo u "Kineskoj četvrti".

СЛИКА НАШЕ РЕАЛНОСТИ: Калеидоскоп културе од 4. септембра до 9. октобра у Новом Саду

Foto S.Bajić

Četiri dana svečanog otvaranja kroz pet umetnosti, arhitekturu, književnost, vizuelnu, primenjenu i izvođačku, predstavljaće uvertiru u pet nedelja, tokom kojih će se programi predstavljati širom grada pružajući posetiocima priliku da izaberu i stvore sopstveni kaleidoskop kulture.

- Jedinstven podvig u Srbiji i regionu je najbolji opis ovogodišnjeg Kalidoskopa kulture:

- kaže Nemanja Milenković, direktor Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture.

- Kulturom zajedništva, uključujući sve Novosađane, on ne samo što nadilazi uobičajeni pristup kulturi, već ovogodišnjom organizacijom, uživo i onlajn, prevazilazi ograničenja nametnuta koronom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni