PRLJAČI BRŽI OD ČISTAČA: Ćoška, omiljeno izletište Vranjanaca očišćeno, pa ekspresno zaprljano

D. Ristić

24. 08. 2020. u 08:00

ISTE večeri nakon što su savesni mladi Vranjanci iz Udruženja "Borino i evropsko Vranje" (BEV) očistili najpopularnije gradsko izletište, Ćoška je ponovo zaprljana.

ПРЉАЧИ БРЖИ ОД ЧИСТАЧА: Ћошка, омиљено излетиште Врањанаца очишћено, па експресно запрљано

D. Ristić

Volonteri i aktivisti nedavno osnovanog Udruženja BEV su u nedelju sakupili šezdesetak džakova smeća u kojem se Ćoška hronično davi. To je bila njihova druga akcija u samo nedelju dana. Postavili su i table sa sloganom akcije "Očisti svaku ćošku", sa ciljem da apeluju na svest Vranjanaca da za sobom ostave Ćošku onako kako je i zateknu. Međutim, naš mentalitet je ponovo pokazao svoje ružno lice tako da je još iste večeri Ćoška zaprljana kao da nije ni bila čoišćena.

D. Ristić

- Na našu žalost i razočarenje, ovako izgleda Ćoška nakon samo jednog dana od akcije čišćenja i uređenja. Potrudili smo se da pokupimo i najsitniji otpad, goreli na suncu, davili se u prašini, zavlačili u šiblje... da bi neko došao uveče i ovako ostavio. Ta nemarnost i nekultura verovatno potiču iz kuće - stoji u objavi Udruženja BEV na drštvenim mrežama uz fotografije sa lica mesta.

D. Ristić

Iz BEV-a su apelovali Komunalnu policuju da u večernjim satima obilazi ovaj deo grada, kao i na JKP „Komrad“ da postavi još kontejnera i kanti za smeće kako bi savesni građani imali gde da odlože otpad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati