NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U VOJVODINI: Od korone obolelo 3.584 osobe

Tanjug

10. 08. 2020. u 20:51

U Vojvodini je od kovida 19 obolelo 3.584 osoba, a najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu 1461, saopštio je Institut za javno zdravlJe Vojvodine.

НЕПОВОЉНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ВОЈВОДИНИ: Од короне оболело 3.584 особе

Foto N. Karlić

Epidemiološku situaciju u pokrajini i dalje ocenjuju "kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja."

Institut za javno zdravlje Vojvodine je podatke o broju obolelih poslednji put objavio pre sedam dana, tačnije 3. avgusta. Od tada do danas, broj obolelih u Novom Sadu smanjen je za 330, broj obolelih od kovida-19 manji je i na teritoriji pokrajine za 206 pacijenata.

- Tokom prethodne sedmice i vikenda registrovan je pad broja registrovanih slučajeva u odnosu na prethodni period i ovaj trend pada nastavlJa se drugu nedelJu za redom. Među obolelima, tokom prethodne sedmice, dominira radno aktivno stanovništvo - navodi se u saopštenju.

Dodaju da je prethodne sedmice ponovo registrovana široka geografska rasprostranjenost virusa na teritoriji svih opština u pokrajini, što ukazuje na potrebu primene mera zaštite i u narednim sedmicama.

Nepovoljna situacija registrovana je na teritoriji Novog Sada, Vrbasa, Sremske Mitrovice, Kikinde, Pančeva, Rume, Bačke Palanke, Subotice, Vršca, Zrenjanina, Alibunara, Temerina, Beočina, Bača, Kule, Bačke Topole, Bečeja, Sombora, Inđije i Titela, prensoi RTS.

Epidemiološka situacija se i dalje ocenjuje kao nesigurna na teritoriji svih ostalih vojvođanskih opština.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 216 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida 19, dok je u Vojnoj bolnici u Petrovaradinu na lečenju 19 obolelih. N?ih 13 je na respiratorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)