VANREDNO U JOŠ JEDNOJ OPŠTINI: Skače broj zaraženih, opet na snazi oštre mere u Lajkovcu

B. Puzović

02. 08. 2020. u 15:58

ZBOG pandemije korona virusa, odnosno pogoršanja epidemioloških rezultata, proglašena je vanredna situacija na području Opštine Lajkovac.

ВАНРЕДНО У ЈОШ ЈЕДНОЈ ОПШТИНИ: Скаче број заражених, опет на снази оштре мере у Лајковцу

Foto

Pre nekoliko dana, zbog kovida 19, na području Kolubarskog okruga, vanredna situacija proglašena je i u Ljigu i Mionici.

Radi sprečavanja širenja bolesti kovid 19, zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće da se obezbedi distanca od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite. U parkovima i na igraliština, te tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje do pet osoba, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

U svim prostorijama obavezno je nošenje zaštitnih maski i poštovanje distance od dva metra, zabranjeno je organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Između ostalog, radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i noćnih klubova ograničeno je do 21 čas. U otvorenom delu ugostiteljskih objekata, odnosno bašti, radno vreme traje do 23 časa.

U ugostiteljskim objektima za stolom ne mogu sedeti više od dve osobe, osim ako su u pitanju roditelji i maloletna deca, odnosno ako žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od dva metra između stolova.

Propisane su i mere za osnovne i srednje škole, te za vreme verskih obreda, kao i u frizerskim i salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)