OD 45 POZITIVNO 16 UZORAKA: Stabilizuje se emidemiološka situacija u Kraljevu

G.Ć.

24. 07. 2020. u 16:19

PREMA podacima za 23. jul kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 45 uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva koji su testirani u laboratoriji ovdašnjeg Veterinarskog specijalističkog instituta, 16 je pozitivno na kovid-19.

ОД 45 ПОЗИТИВНО 16 УЗОРАКА: Стабилизује се емидемиолошка ситуација у Краљеву

Foto: G. Šljivić

To je svakako osetan pad broja novoobolelih pacijenata, istina na manjem broju testiranih uzoraka nego prethodnih dana i nedelja. Epidemiološka situacija se u gradu na Ibru polako stabilizuje, ali  medicinski stručnjaci i dalje upozoravaju da opasnost nije prošla i da je neophodno da građani striktno poštuju sve mere i preporuke i republičkog i gradskog Kriznog štaba u cilju sprečavanja širenja infekcije. Da poštuju ove mere, na svoje sugrađane u petak je još jednom apelovao i gradonačelnik dr Predrag Terzić koji se nedavno i sam izborio sa ovim opakim virusom.

Od početka epidemije, u gradu na Ibru zvanično je evidentirano 1.035 slučajeva infekcije, od kojih 983 u drugom naletu virusa od 17. juna.

U kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica” trenutno je hospitalizovan 81 pacijent, od kojih je dvoje na respiratoru, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U četvrtak u ovoj ustanovi, kako je saopštio gradski Krizni štab,  nije bilo preminulih pacijenata od posledica kovid-19. Bitku sa korona virusom od početka epidemije do sada je izgubilo 24 Kraljevčana, čak 21 od 17. juna u drugom naletu infekcije.       

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PEČAT VEKOVNOM PRIJATELJSTVU: Izložba „Kraljevo u srpsko-francuskim vezama“ povodom imendana grada na Ibru (FOTO)