Još dva Čačanina preminula od korone: Među žrtvama virusa i poznati čačanski stomatolog

V. I.

06. 07. 2020. u 13:19

ČAČANE je u ponedeljak potresla vest o dve nove žrtve korona virusa. Reč je o poznatom čačanskom stomatologu M. Č. (79), koji je preminuo u Beogradu, kao i o sugrađaninu S. Ž. Koji je od posledica zaraze virusom umro u kovid bolnici u Kragujevcu.

Још два Чачанина преминула од короне: Међу жртвама вируса и познати чачански стоматолог

Foto: V. Ilić

Doktor M. Č. primljen je pre nekoliko dana na kovid odeljenje Opšte bolnice u Čačku sa simptomima respiratorne infekcije. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja upućen je na dalje lečenje u Beograd, gde je, nažalost, preminuo.


Drugi Čačanin je, kako saznajemo, nekoliko dana bio priključen na respirator nakon što je zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja transportovan iz čačanske bolnice u Kragujevac.
 

Ovo je četvrti, odnosno peti smrtni slučaj kao posledica oboljevanja od korone u poslednjih sedam dana u gradu na Moravi.

 

Inače, u Čačku je evidentirano još 20 novih slučajeva zaraze korona virusom. Sa obrade u laboratoriji “Vatreno oko“ stigao je 71 uzorak iz Moravičkog okruga, od kojih je 21 kovid pozitivan. Zaražena je i jedna osoba iz Gornjeg Milanovca.

 

U čačanskoj bolnici smešteno je čak 88 pacijenata obolelih od kovida ili sa simptomima ove bolesti. Od toga je četvoro priključeno na respirator.

 

U Prijemnim ambulantama dnevno se u Čačku pregleda više od 150 pacijenata sa simptomima virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!