VELIKI DAN ZA SRBIJU: Kruševac dobija Naučno-tehnološki park, polaganju kamena temeljca prisustvuje premijerka Brnabić

Novosti online

03. 03. 2024. u 08:36

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće polaganju kamena temeljca za NTP Kruševac u nedelju, 3. marta, u 13 časova, Šandora Petefija 6A.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА СРБИЈУ: Крушевац добија Научно-технолошки парк, полагању камена темељца присуствује премијерка Брнабић

Foto: Printskrin

NTP će biti lociran na lokaciji bivše upravne zgrade Hemijske industrije Župa u Dedini. Zauzeće površinu od 1,6 ha, na kojoj će se nalaziti glavna zgrada, konferencijske sale i 39 poslovnih modula namenjenih za rad tehnološko i istraživački orijentisanih kompanija sa više od 200 korisnika.

Na zvaničnom gradskom portalu navodi se da je u drugom delu planirano 14 proizvodnih modula od po 280 kvadratnih metara. Ukupna površina hala je oko 4.000 m2.

Premijerka Ana Brnabić je prilikom potpisivanja sporazuma naglasila da se, kada je reč o NTP u Čačku i Nišu, radi o fazi dva, odnosno izgradnji drugih zgrada, dok bi se u Kruševcu gradila nova, prva zgrada naučno-tehnološkog parka.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Premijerka je naglasila da bi ovim investicijama trebalo da se pomogne da mladi visokoobrazovani ljudi ostanu u svojim mestima i da sektor informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT), kao najbrže rastući u Srbiji, nastavi da se razvija.

BONUS VIDEO: KAKO N1 ŠTITI KOLEGE: Kažu da nasilje cveta u društvu jer neko ne odgovara na njihova pitanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (36)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev