PIROTEHNIČKA SREDSTVA POSTALA DEO ODBORNIČKOG PITANJA U KULI O praznicima "gruva" kao na ratištu?

Zoran Rajić

11. 02. 2024. u 21:39

IAKO je prošao "udarni" period slavlja, koji je trajao od Svetog Nikole do Svetog Save, odbornik "Zajednice Srba" u Kuli i penzionisani profesor fizičke kulture srpske gimnazije "Nikola Tesla" u Budimpešti, mr Vlastimir Vujić, od prvog čoveka lokalne samouprave, Damjana Miljanića, zatražio je izjašnjenje o, tvrdi, zloupotrebi pirotehničkih sredstava.

ПИРОТЕХНИЧКА СРЕДСТВА ПОСТАЛА ДЕО ОДБОРНИЧКОГ ПИТАЊА У КУЛИ   О празницима грува као на ратишту?

foto Privatna arhiva

- U Kuli i okolnih šest naselja, tokom novogodišnjih i verskih praznika, gruvalo je kao na ratištu, a "topovski udari", rakete i dinamit-štapini, čije su detonacije i do osam puta jače od nekadašnjih petardi, bacani su mahom u najgušće naseljenim delovima. To, osim što predstavlja opasnosto do izbijanja požara, te nanošenje težih povreda, nekontrolisanom bukom uznemirava decu, osobe sa autizmom i kućne ljubimce... Izvesna hrvatska firma, posredstvom ispostave u Sremskoj Mitrovici, i u Kuli prodaje pirotehnička sredstva, a meni su u Policijskoj stanici rekli da oni ne izdaju dozvole za to, pa sam morao da postavim odborničko pitanje. ako do 1. marta ne dobijem odgovor, obratiću se povereniku za informacije od javnog - kaže mr Vujić.

U međuvremenu, prvi čovek Kule, Damjan Miljanić, kratko nam je rekao da ni Opština ne izdaje dozvole za prodaju pirotehničkih sredstava, jer to nije u nadležnosti lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)