PO PRVI PUT U VRANJU ŽENA NA ČELU SKUPŠTINE: Zorica Jović nova predsednica Skupštine grada

J. S.

02. 02. 2024. u 13:40

Na predlog Izborne liste „Aleksandar Vučić – Vranje ne sme da stane“’ za predsednika Skupštine grada Vranja izabrana je Zorica Jović, diplomirani ekonomista.

ПО ПРВИ ПУТ У ВРАЊУ ЖЕНА НА ЧЕЛУ СКУПШТИНЕ: Зорица Јовић нова председница Скупштине града

Foto: J.S.

Za nju je od 64 prisutnih odbornika glasalo 52 odbornika. Ona se zahvalila na poverenju i istakla da je funkcija predsednika Skupštine grada jedan veliki i odgovoran zadatak.

- Potrebno je da svi zajedno imamo razumevanje, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje, jer je to preduslov za nesmetan rad Skupštine grada. Cilj svih odbornika treba da bude da zajedno radimo najviše na ekonomskom, ali i svakom drugom napretku grada Vranja, a sve u interesu građana Vranja, koji su nam dali podršku - naglasila je Zorica Jović.

Zorica Jović rođena je 1976. godine u Vranju, gde je završila osnovnu i srednju školu, a potom i Ekonomski fakultet u Prištini. Radno iskustvo stekla je kao profesor ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Vranju. U periodu od 2010. do 2012. godine obavljala je poslove pomoćnika direktora Ekonomsko-trgovinske škole. U periodu od 2016. do 2020. godine bila je član Gradskog veća za resor obrazovanje, kultura, informisanje i verske zajednice. Od 2020. godine do oktobra 2023. obavljala je funkciju zamenika gradonačelnika Vranja. Učesnik je projekta „Modernizacija sistema srednjeg stručnog obrazovanja“ Ministarstva prosvete Republike Srbije u delu samovrednovanja i praćenja rada kolega jednakih po obrazovanju i poziciji. U oktobru 2019. godine, grad Vranje je izabran za člana UNESKO Mreže kreativnih gradova u oblasti muzike kao jedini grad iz Srbije za oblast muzika, a Zorica Jović je šef tima za saradnju sa UNESKOM. Rukovodilac je projekta „Staro, staro mi dajte što miriše na suv bosiljak” po konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2020”, kao i projekta „Vranjskom kaldrmom”, po konkursu Ministarstva kulture. Udata je i majka dvoje dece, sina i ćerke.

Na mestu zamenika predsednika Skupštine imenovan je Dragan Mihajlović, diplomirani pravnik. Funkciju sekretara Skupštine grada u narednom četvorogodišnjem mandatu obavljaće Jelena Maksić, master pravnik iz Vranja, a zamenika sekretara Skupštine grada Dragan Jovanović, diplomirani pravnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)