“DOČEK“ MENJA REŽIM SAOBRAĆAJA : Bogat program za Novogodišnju noć u Podgrađu Petrovaradnske tvrđave

S. BAJIĆ

25. 12. 2023. u 14:07

PROGRAM „Dočeka“, kojim će Novi Sad sedmu godinu zaredom u Novu godinu ući uz nesvakidašnji umetnički i produkcijski program, što čini jedinstven Doček u Evropi, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, počeće 31. decembra u 17 časova trećim izdanjem Tesla svetlosne galerije.

“ДОЧЕК“ МЕЊА РЕЖИМ САОБРАЋАЈА : Богат програм за Новогодишњу ноћ у Подграђу Петровараднске тврђаве

EPK

Ta, posebna galerija, biće postavljena u Podgrađu, tunelu, kod Sata, u parku na Petrovaradinskoj tvrđavi i u Planetarijumu.

- Inspirisani Teslinim privatnim životom, umetnici Monika Bilbija Ponjavić, Miloš Martinov, Tijana Jevrić, Ivana Janošev i holandski artisti Alex Prooper i Simone van Dam, uz studentkinju Milicu Blešić sa Akademije umetnosti i Jovanu Dugonjić sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, kroz igru svetla i zvuka, interaktivne audio-vizuelne umetničke instalacije, stvoriće potpuno novi ambijent baroknog dragulja Novog Sada- ističu organizatori „Dočeka“.

Na tri scene, evropski, regionalni i domaći izvođači donose raznolikost muzičkih žanrova. Na glavnoj sceni ispred Beogradske kapije u 20:23 časa, program otvara ABBA RING, a nakon njih koncerte će održati Buč Kesidi u 22 časa, zatim bend Ljubičice od 23 časa, dok će program na toj bini zatvoriti Kiril Džajkovski & TK Vonder čiji nastup počinje u 23:45.

Na sceni smeštenoj na Trgu prote Mihaldžića od 22 časa publika će slušati Elemental, a od 23:30 Partibrejkers.

Na sceni u Štrosmajerovoj ulici nastupiće DJ Frenk Rodžer i DJ Dejan Milićević u 21:30. Ulaz na programe 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave je slobodan, a za posetioce će biti obezbeđeni punktovi sa pićem i hranom, kao i mobilni toaleti.

Najbolji evropski trend brend, Doček, obuhvata proslavu dve Nove godine, pa će tako u Podgrađu, 31. decembra, posetioci moći da nabave svoje ulaznice za koncerte 13. januara, na prodajnom mestu na Trgu Prote Mihaldžića.

Autobusi

Zbog organizacije i realizacije Dočeka doći će do privremene zabrane saobraćaja u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, odnosno u Beogradskoj ulici, od Trga vladike Nikolaja do pristupnog puta za tvrđavu, u Štrosmajerovoj ulici, Ulici prote Mihaldžića, Vladimira Nazora i Ulici Lisinskog, kao i zatvaranje dela parkinga na gornjem platou Petrovaradinske tvrđave, u Petrovaradinu. Zbog privremene zabrane odvijanja saobraćaja, biće izmenjene i trase autobuskih linija 3, 3a, 9, 9a, 60, 61, 62, 63 i 64. Privremena izmena režima saobraćaja važi od 29. decembra ove godine od 7 časova, pa do 2. januara 2024. godine do 18 časova.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!