PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Učenici iz poljske Zelene Gore u poseti Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

05. 10. 2023. u 09:28

Učenici iz poljskog grada Zelena Gora ovih dana borave u Kraljevu u sklopu uzvratne posete svojim vršnjacima iz grada na Ibru koji su ih, u organizaciji ovdašnje Kancelarije za mlade, posetili poslednje sedmice septembra.

ПРИЈАТЕЉСТВО БЕЗ ГРАНИЦА: Ученици из пољске Зелене Горе у посети Краљеву

GU u Kraljevu

Tim povodom učenike iz Poljske primio je gradonačelnik dr Predrag Terzić koji je podsetio da saradnja između Kraljeva i Zelene Gore traje više decenija, kao i da je nastala uzajamnim posetama i partnerstvom u periodu nakon završetka Drugog svetskog rata.

- Važno je da stvaramo nove prijatelje, da upoznajemo ljude iz drugih gradova iz inostranstva, ali je veoma bitno da ojačamo stara prijateljstva, da ih unapredimo, i da staru saradnju koje se sećaju Kraljevčani koji danas imaju 60 i 70 godina, ponovo razvijemo kako bi mladi ljudi shvatili značaj ovakvih poseta - rekao je Terzić.

GU u Kraljevu

 

Boraveći u Kraljevu učenici iz Poljske obišli su manastire Žiču i Studenicu, srednjovekovni grad Maglič, Duhovni centar „Vladika Nikolaj Velimirović“, posetili Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo i Narodni muzej, upoznali se sa našom istorijom, tradicijom i kulturom, a predstoji im poseta Groblju streljanih 1941. i Spomenika otpora i pobede.

GU u Kraljevu

Lena Živicka, učenica iz Poljske

- Proveli smo sjajno vreme sa našim vršnjacima koji su nas posetili u Poljskoj i nadamo se da su poneli lepe uspomene iz Zelene Gore kao što ćemo mi poneti iz prelepog Kraljeva – poručila je Lena Živicka, učenica iz Poljske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)