"EVROVIZIJA" NA ĐAČKI NAČIN: Kraljevački osnovci originalno obeležili Evropski dan jezika (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

27. 09. 2023. u 11:59

Na jedinstven i originalan način učenici Osnovne škole „Četvrti kraljevački bataljon“ u Kraljevu obeležili su Evropski dan jezika.

ЕВРОВИЗИЈА НА ЂАЧКИ НАЧИН: Краљевачки основци оригинално обележили Европски дан језика (ФОТО)

priv.arhiva

Promovišući svoju dvojezičnu školu kao i značaj višejezičnosti i multikulturalnosti, učenici od prvog do osmog razreda i njihovi nastavnici priredili su svojevrsno „Takmičenje za pesmu Evrovizije“ koje je obuhvatilo čak 27 kompozicija.

priv.arhiva

 

- Svaka pesma predstavljala je jednu zemlju, a individualni izvođači, dueti i grupe pevali su na engleskom, francuskom, španskom, portugalskom, nemačkom i čak na južno-korejskom jeziku. Đaci prvaci, na primer, predstavljali su Srbiju i Sloveniju pesmicama Minje Subote i Branka Kockice, kao i Brazil pesmom o fudbaleru Nejimaru „Parado No Bailão“ - kaže Tanja Radović, nastavnica engleskog jezika.

priv.arhiva

 

Prema njenim rečima, publika u školskom amfiteatru u kojoj su bili dvojezični učenici šestog razreda, direktorka Marina Vučinić i veliki broj nastavnika, učitelja i roditelja, uživala je u poznatim melodijama, upotpunjenim zahtevnim koreografijama.

priv.arhiva

 

- Svi učesnici zaslužuju ogromne pohvale. Bilo je mnogo lepih pesama, zasluženih aplauza, čak i ovacija, a utisak je da su najzahtevniji nastup imali Relja Ružić koji je pevao „Californication“ od Red Hot Chilli Peppers i Njegoš Tomić koji ga je pratio na električnoj gitari – dodaje nastavnica Radović. - Nastavnici stranih jezika, razredne nastave i muzičke kulture uživali su sarađujući na ovom veselom događaju gde su učenici mogli da pokažu svoje veštine i kreativnost i osete da je škola zaista njihov drugi dom.

priv.arhiva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave