POVELJA "KAPETA MIŠA ANASTASIJEVIĆ": Veliko uzdarje za profesora emiritusa Slavka Karavidića

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

19. 08. 2023. u 07:37

VISOKO uzdarje Povelja "Kapetan Miša Anastasijević", za ogroman doprinos srpskom obrazovanju i vaspitanje, uručena je profesoru emiritusu Slavku Karavidići, rođenom Čačaninu, Šumadincu, koji decenijama živi, uči studente, stvara umetnička i naučna dela u Beogradu.

ПОВЕЉА КАПЕТА МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ: Велико уздарје за професора емиритуса Славка Каравидића

foto V.Mitrić

Po ocenu žirija, sada već čuvene manifestacije "Od Nikole Tesle do kapetana Miše Anastasijevića,  koju organiziju  državni univerziteti i privredne komore, sa obe obale Drine i Save, i novosadska "Media invent", profesor Karavić je "simbol ličnosti, maksimalno posvećene svome rodu i svojoj otadžbini, jer je prosveti, kao najvažnijoj oblasti, posvetio svoj život".

- Reč je o svestranom intelektualcu, profesoru na više univerziteta u zemlji i inostranstvu, ruskom akademiku, za koga, zaista, ne,a tajne u obrazovanju i vaspitanju dece i omladine, ali i odraslih -kaže Vlado Markanović, član žirija. -Profesor Slavko, ne samo da ima bogato znanje, koje valjano prenosi na studente, već zna, ume i može da nauči i mlađe kolege i studente, kako da ga, na najbolji i najefikasniji način usvajaju.Bio je u  vrhu srpskog ministarstva prosvete, gde je pokazao i dokazao se kao poslenik za koga nema tajni u radu od finansija, organizacije rada, naučnih pristupa.

Iza sebe ima bogatu fudbalsku karijeru, a u karateu je nosilac "crnog pojasa".A, u duši je divan, plemenit, drag i pažljiv čovek, kažu darodavci nagrade.

- Autor je više zbirki pesama, lirskih, koja dušu leče i oplemenjuju, što daje veliku simfoniju u njegovom radu, stvaralaštvu i životu. - Veliki je znalac muzike, ali i matematike i drugih nauka,Kao da je maštao da uđe, kao dečak, u Delfijski hram na kom piše da ne ulaze oni koji ne znaju matematiku i muziku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona