POISTOVEĆUJU SE SA MIŠLJENJEM NADREĐENIH I KOLEGA: Rezultati projekta Doma zdravlja „Novi Sad“

Lj.P.

16. 08. 2023. u 13:43

REZULTATI projekta „Veština asertivne komunikacije u borbi protiv stresa 2023“, koje dom zdravlja „Novi Sad“ realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo, pokazali su da građani koji su pohađali trening nemaju raširenu svest šta tačno predstavlja asertivna komunikacija, kao i da neretko zbog lične, loše komunikacije sa ukućanima, to prenose i na poslovno okruženje.

ПОИСТОВЕЋУЈУ СЕ СА МИШЉЕЊЕМ НАДРЕЂЕНИХ И КОЛЕГА: Резултати пројекта Дома здравља „Нови Сад“

FOTO: Dom zdravlja Novi Sad

Osim toga, među učesnicima je detektovano i to da i na poslu imaju problem da iskažu svoje mišljenje zbog straha od reakcije kolega i nadređenih, pa se poistovećuju sa njihovim mišljenjem, iako se sa njim ne slažu.

U okviru pomenutog projekta u junu i julu su organizovana predavanja, a učesnici, punoletni građani Novog Sada imali su priliku da prepoznaju razliku između pasivnog, asertivnog i agresivnog ponašanja, prepoznaju i menjaju svoje usađene misaone koncepte, formiraju sistem uverenja kojim vrednuju svoja lična, kao i prava drugih ljudi, steknu veštine kako da pojačaju kontrolu nad svojim ponašanjem u odnosu na kontrolu drugih, usvajaju alate, veštine i tehnike pomoću kojih mogu lakše da se nose i prevaziđu svakodnevne stresne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)