DECA SPREMNA ZA 21. VEK: U Svilajncu završena sedmodnevna radionica za mališane iz Srbije i RS

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 07. 2023. u 08:44

VEŠTINA pripreme hleba, te robotika, osnove preduzetništva, eksperimenti, ukrašavanje majica na 3D štampaču, uz pravljenje raketa, vulkana i dioda od hemijskih elemenata, kao i bavljenje raznim društvenim i sportskim igrama - samo su neke od radionica u kojima su učestvovali polaznici prvog stima kampa u Svilajncu, koji je za 25 mališana uzrasta od pet do 13 godina, iz Srbije i Republike Srpske, početkom jula organizovan u poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika "Svilajnac".

ДЕЦА СПРЕМНА ЗА 21. ВЕК: У Свилајнцу завршена седмодневна радионица за малишане из Србије и РС

FOTO: Privatna arhiva

Deca su razvijala i najvažnije veštine za 21. vek, poput kritičkog mišljenja, kreativnosi, saradnje i komunikacije, a kamp su osmislili članovi udruženja građana "Učeniku", koje čine nastavnici, učenici i roditelji, a proisteklo je iz organizacije "Mensa Srbija", sa misijom da se bavi edukacijom, vaspitanjem i radionicama na razne teme.

- Stem je akronim koji obuhvata nauku, tehnologiju, inženjerstvo, matematiku i umetnost, a učešćem u radu kampa deca su imala priliku da se kreativno izražavaju, upoznaju se sa procesom proizvodnje, vide ekonomiju škole, te praktično primene znanja koja stiču na nastavi, sve uz kreativnost i inovativni duh - kaže autor i koordinator kampa, učitelj OŠ "Sava Šumanović" u Zemunu Nenad Pantić.

Pored ovog pedagoga, rodom iz Svilajnca - koji je dobitnika brojnih priznanja iz oblasti obrazovanja, te prvi laureat nagrade "Zlatno sunce" koju dodeljuje Dečiji kulturni centar - autorka i koordinatorka kampa je i pedagoška savetnica, te predsednica udruženja "Učeniku" Tanja Olear Gojić. Ona je dobitnik nagrade "Najbolji edukator Srbije", koju joj je dodelilo udruženje građana "Živojin Mišić", a sa mališanima su radili još profesorka engleskog jezika Milica Čavić iz Banja Luke i učiteljica Marina Pantić.

UČITELjI

Pored učitelja Nenada Pantića, rodom iz Svilajnca, o kome su „Novosti“ pisale, dobitnika brojnih nagrada iz oblasti obrazovanja i prvog dobitnika nagrade „Zlatno sunce“ koju mu je dodelio Dečiji kulturni centar, autor i koordinator kampa je i pedagoški savetnik i predsednica udruženja „Učeniku“ Tanja Olear Gojić, dobitnik nagrade „Najbolji edukator Srbije“, koje joj je dodelilo Udruženje građana „Živojin Mišić“. Sa mališanima su radili i profesorka engleskog jezika Milica Čavić iz Banja Luke i učiteljica Marina Pantić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)