NOVOSAĐANI, POTREBNI SMO TAMARI: Akcija "Humanitarni ponedeljak" 3. jula na Štrandu

Lj. P.

30. 06. 2023. u 12:00

AKCIJA "Humanitarni ponedeljak" na novosadskom Štrandu, u ponedeljak, 3. jula, namenjena je Tamari Zerdo.

НОВОСАЂАНИ, ПОТРЕБНИ СМО ТАМАРИ: Акција Хуманитарни понедељак 3. јула на Штранду

FOTO: Privatna arhiva

Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Tamara je rođena sa Daunovim sindromom, takođe ima i elemenata autizma. Tamara ima izrazito krivu kičmu kao i problem sa kratkovidošću sa dioptrijom minus deset. Pored toga, zbog specifičnosti dijagnoze izuzetno je važno da vodi računa o posebnom režimu ishrane. Kako bi više napredovala i poboljšala kvalitet svakodnevnog života potrebni su joj tretmani fizioterapeuta, terapijsko jahanje i plivanje. Zbog teške materijalne situacije majka se obratila za pomoć kako bi Tamara mogla još više da napreduje.

U prošlonedeljnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje Radenke Rističević prikupljeno je ukupno 190.400 dinara. Iz "Gradskog zelenila", koje upravlja plažom, obaveštavaju sugrađane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije