UZ PILEĆI PAPRIKAŠ: Neobična promocija knjige kod Zrenjanina

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

18. 06. 2023. u 13:31

UZ pileći paprikaš sa knedlama od testa i štrudlama sa makom i rogačem, u multinacionalnom Belom Blatu kod Zrenjanina, promovisan je roman za decu  i odrasle Tajanstveni servis za popravku zmajeva i dirižabla, koji je napisala Vesna Knežević, tri godine meštanla ovog sela u kojem se govori sedam jezika.

УЗ ПИЛЕЋИ ПАПРИКАШ: Необична промоција књиге код Зрењанина

M.N.

- Uživali su i oni koji sva slova našeg pisma ne znaju, a ova edukativna knjiga sama se čita - izneo je svoj utisak Milan Nedeljkov, dugogodišnji direktor osnovne škole Bratstvo jedinstvo u Belom Blatu, sada u penziji.

Bitno je, kaže meštani Belog blata, samo početi čitanje, a onda ste jednostavno uvučeni u vremenaki kaledioskop i magiju prepoznavanja svih slova i svega onoga što ta slova kazuju i što je autorka htela da kaže u zajedničkom sanjarenju.

- Po mnogo čemu neobičnu knjigu, koja nas vodi kroz pustolovine  seoskog jazavičara Foksija i njegove družine, mogu čitati i četvoronožni prijatelji junaka tog romana - dodaje Nedeljkov, ne skrivajući oduševljenje što je uz autorku Vesnu Knežević, ilustratora Dušana Pavlića, mališane iz osnovne škole, promociji ušima i njuškom lično, prisustvovao junak ovog romana, pas jazavičar Foksi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!