RADOVI KOD SOMBORA: Za put koji spaja Rastinu i Riđicu obezbeđeno 38 miliona dinara

J. L.

09. 06. 2023. u 19:03

Za finansiranje projekta „Izgradnja puta Rastina – Riđica“, Grad Sombor dobio je 38 miliona dinara na osnovu konkursa za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta u AP Vojvodine, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

РАДОВИ КОД СОМБОРА: За пут који спаја Растину и Риђицу обезбеђено 38 милиона динара

foto : Grad Sombor

-Sama činjenica da smo u budžetu Grada Sombora izdvojili sredstva u iznosu od oko 55 miliona dinara za izgradnju atarskog puta od Rastine do Riđice, govori o značaju realizacije ovog projekta. Takođe, želeo bih da izrazim zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji je i ovom prilikom prepoznao doprinos izgradnje atarskog puta na ovoj lokaciji - poručio je gradonačelnik Antonio Ratković.

Pomenuti projekat će se tokom narednih godina izvoditi fazno, do nivoa asfalta, a početak izgradnje prve faze deonice, čija će ukupna dužina iznositi 6,5 kilometara, a širina kolovoza 5 metara, možemo očekivati u toku ove godine. Cilj ovog projekta jeste da naselje Riđica bude direktno povezano sa graničnim prelazom Rastina – Bačsentđerđ, te samim tim i naseljenim mestom Rastina, ali i da se građanima u značajnoj meri skrati put do Sombora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024