POVODOM DANA OPŠTINE NEGOTIN: Zaslužnima uručene nagrade i priznanja (FOTO)

S. M. J.

12. 05. 2023. u 17:14

POVODOM 12. maja, Dana opštine Negotin, u spomen na dan kada je ovaj kraj Srbije, 1833. oslobođen od turskog feudalizma, lokalna samouprava je na svečanoj sednici za postignute rezultate u 2022. dodelila tradicionalne majske nagrade i povelje.

ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ НЕГОТИН: Заслужнима уручене награде и признања (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Majske nagrade, koje uz diplomu predviđaju i novčana sredstva u visini od 162.718 dinara, Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uručio je Milanu Mladenoviću i Draganu Đorđeviću pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Negotin, članovima Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Odeljenja za vanredne situacije u Boru za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin u oblasti humanosti i posebnog požrtvovanja u vanrednim situacijama, Draganu Gmitroviću, diplomiranom pravniku iz Negotina, za doprinos u razvoju opštine Negotin u oblasti poboljšanja uslova za organizovanje obrazovno-vaspitnog rada u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ i OŠ „Vuk Karadžić“ u Negotinu, Udruženju „Gergina“ iz Negotina za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin u oblasti očuvanja vlaške kulturne baštine i Emi Milošević Anđelić, nastavnici muzičke kulture iz Negotina za postignute rezultate i značajan doprinos u razvoju opštine Negotin u oblasti kulture i obrazovanja.

Majske povelje i novčanu nagradu u visini od 81.359 dinara, mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin uručio je Aleksi Paunoviću, učeniku Negotinske gimnazije za osvojenu treću nagradu u B kategoriji na Državnom takmičenju iz matematike, stonoteniserkama Negotinske gimnazije Jeleni Popović, Luni Jovanović i Anji Pavlović, vicešampionkama Srbije u kategoriji srednjoškolaca, stonoteniserkama Nedi i Miji Gerginović i Ani Jović iz OŠ „Vera Radosavljević“ za osvojeno treće mesto na prvenstvu Republike Srbije u kategoriji osnovnih škola. Majsku povelju dobio je i Teodor Milosavljević učenik Osnovne muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina i OŠ  „Vera Radosavljević“ iz Negotina za osvojeno prvo mesto na republičkom festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva FEDEMUS - Deca kompozitori u Beogradu, kao i Klea Kovač, učenica petog razreda OMŠ „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, za osvojenu prvu nagradu na republičkom takmičenju iz solfeđa i teoretskih predmeta.

Plaketa opštine Negotin uručena je mr Danieli Pejčić, profesoru razredne nastave za izuzetan doprinos u afirmaciji i promovisanju opštine Negotin kroz aktivnosti Tima za obrazovanje Nacionalnog saveta Vlaha i Kompaniji „Eliksir“ Prahovo doo Prahovo, za izuzetan doprinos u sveukupnom razvoju opštine Negotin.

Dan opštine se, po tradiciji, obeležava brojnim programima u okviru manifestacije “Majske svečanosti”, koje se u Negotinu održavaju do 29. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)