VETAR PRAVI NANOSE Snežne (ne)prilike u kraljevačkom kraju (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

04. 04. 2023. u 11:23

Sneg koji gotovo 12 sati bez prestanka različitim inenzitetom pada u kraljevačkom kraju najviše glavobolje zadao je putarskim i komunalnim službama.

ВЕТАР ПРАВИ НАНОСЕ Снежне (не)прилике у краљевачком крају (ФОТО)

Foto: G.Šljivić

Svi magistralni i regionalni putevi na teritoriji Kraljeva su prohodni, ali se saobraćaj odvija usporeno, a slična je situacija i na većini lokalnih saobraćajnica.

Foto: G.Šljivić

 

Kao što je to uobičajeno prilikom snežnih padavina, najviše problema je na rudnjanskoj visoravni gde je napadalo oko 20 centimetara snega. Dve ekipe radnika kraljevačkih „Puteva“ angažovane su na čišćenju lokalnog puta Rudno-Bzovik kako bi ga osposobili sa saobraćaj, ali im posao dodatno otežava snažan vetar koji pravi visoke nanose.

- Ekipe će u rudnjanskom kraju nastaviti dežurstvo dok to bude potrebno, kao i u Glediću, Tolišnici i Lascu – kaže Mirko Vuković, direktor JKP „Putevi“.

Foto: G.Šljivić

 

Usled padavina, na Ibarskoj magistrali kroz ibarsku klisuru moguća je pojava odrona pa nadležne službe apeluju na vozače da da budu oprezni, da poštuju saobraćajnu signalizaciju i da brzinu prilagode uslovima na putu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!