ĐAČKO POETSKO NADMETANJE: Manifestacija "Mesec srpskog jezika" i u kraljevačkoj biblioteci

G. ĆIROVIĆ

21. 03. 2023. u 11:55

U SKLOPU manifestacije „Mesec srpskog jezika“ u Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu održano je poetsko takmičenje pod nazivom „Poetska pletisanka“ namenjeno učenicima osnovnih i srednjih škola.

ЂАЧКО ПОЕТСКО НАДМЕТАЊЕ: Манифестација Месец српског језика и у краљевачкој библиотеци

I.Spasojević

U organizaciji Društva za srpski jezik i književnost, ovom prilikom osnovci i srednjoškolci iz Kraljeva i Vrnjačke Banje bili su u prilici da pokažu svoju kreativnost i inventivnost sačinjavajući nove pesme od odabranih, dobro poznatih pesama velikana srpskog pesništva.

U nesvakidašnjem poetskom nadmetanju, đaci OŠ „Braća Vilotijević” iz Kraljeva osvojili su prvo mesto, drugo učenici OŠ „Milun Ivanović” iz varošice Ušće, dok je treće mesto pripalo đacima OŠ „Stefan Nemanja” iz Studenice.

Među srednjoškolcima pobedili su kraljevački gimnazijalci ispred učenika Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje. Prvo mesto u kategoriji nastavnika pripalo je Gimnaziji, drugo vrnjačkoj OŠ „Popinski borci“, dok su treće mesto podelili nastavnici OŠ „Milun Ivanović” i OŠ „Stefan Nemanja”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!