OGRADE ŠTITE ĐAKE: U Loznici misle na bezbednost najmlađih

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

10. 02. 2023. u 19:57

PORED Osnovne škole "Vuk Karadžić" i dve srednje škole, SŠ "Sveti Sava" i Tehničke, u cilju povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, prvenstveno dece, postavljene su zaštitne ograde

ОГРАДЕ ШТИТЕ ЂАКЕ: У Лозници мисле на безбедност најмлађих

Foto:V.Mitrić

- Postavljanje zaštitnih ograda u blizini osnovnih i srednjih škola samo je jedna u nizu aktivnosti koje Loznica radi kako bi se bezbednost učenika podigla na viši nivo - ističe pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić. - Samo za ograde u jednoj od škola dato je tri miliona dinara.

Ideja je da se u budućnosti zaštitne ograde postave pored svih škola na teritoriji Loznice koje se nalaze u blizini frekfentnih saobraćajnica. Jedna od tih škola je svakako OŠ "Vuk Karadžić". Kako je rekao direktor škole, Vladan Andrić, "u ovoj školskoj godini, uz podršku lokalne samouprave, planirano je da škola u potpunosti bude ograđena i zaštićena“.

Vodeći računa o bezbednosti učenika, ranije su u blizini OŠ "Vuk Karadžić" postavljena dva elektronska portala, kao upozorenje vozačima o blizini zone škola, postavljen je veći deo zaštitne ograde, takođe su postavljena i dva ležeća policajca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)