ZA PARAĆIN 231 TONA BESPLATNOG KUKURUZA: Državna pomoć za 98 uzgajivača mlečnih goveda

Зорана Рашић
Zorana Rašić

23. 01. 2023. u 21:49

PO JAVNOM pozivu Direkcije za robne rezerve, pravo na pomoć države u besplatnom kukuruzu ostvarilo je 98 stočara sa teritorije paraćinske opštine.

ЗА ПАРАЋИН  231 ТОНА БЕСПЛАТНОГ КУКУРУЗА: Државна помоћ за 98 узгајивача млечних говеда

Foto: Z. Rašić

Tim povodom Opština Paraćin danas je u sali Pozorišta organizovala sastanak sa nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koji su ostvarili ovo pravo, a radi se o ukupnoj količini od 231.600 kilograma.

Na sastanku je bilo reči o tehničkim pitanjima kako obezbediti prevoz kukuruza iz Šapca i raspodeliti ga stočarima, budući da je kukuruz u rinfuzu, a pojedinačne količine su različite u zavisnosti od broja mlečnih krava kojima svako gazdinstvo raspolaže.

Od predloga koji su se danas čuli, lokalna samouprava prihvatiće najbolje, kako bi se transport i distribucija obezbedili na što jednostavniji način, u propisanom roku do 1. marta.

Svako gazdinstvo dobiće 240 kilograma kukuruza po kravi. Prethodno je neophodno da poljoprivrednici narednih dana preuzmu potvrde o količini opredeljenog kukuruza, koje će, po pozivu, moći da preuzmu u Službi za poljoprivredu u zgradi Opštine Paraćin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili