POMOĆ LJUDIMA OSNOVNI MOTIV; Zrenjaninski Crveni krst nastavlja da bude na usluzi građanima

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

11. 01. 2023. u 19:25

ČLANOVI Crvenog krsta u Zrenjaninu,  vođeni željom da olakšaju  ljudsku patnju, štite život i zdravlje i obezbede poštovanje ljudskog bića, marljivo su radili na sprečavanju bolesti i unapređenju zdravlja i socijalne sigurnosti, uz osećaj solidarnosti prema svima kojima su potrebni pomoć i zaštita.

ПОМОЋ ЉУДИМА ОСНОВНИ МОТИВ; Зрењанински Црвени крст наставља да буде на услузи грађанима

Crveni krst Zrenjanin

Tokom 2022. godine ostvareno je  52.500  volonterskih sati, a kao podršku zdravstvenom sistemu u sprovođenju masovne vakcinacije utrošili su 4.300 časova.

- U saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, Crveni krst Zrenjanin je organizovao i sproveo 51 redovnu i 13 vanrednih akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koje se odazvalo 2.778 davalaca a tokom kojih je prikupljeno 2.472 jedinice krvi - ponosna je na ove podatke Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta u Zrenjaninu, uz konstataciju da je to za 509 jedinica više nego u prethodnoj godini i napomenu da su 462 osobe po prvi put dale krv i pridružile se najhumanijoj porodici davalaca krvi.

Zanimljiv je i podataka da je tokom 2022. godine, u Narodnoj kuhinji podeljeno 65.500 toplih obroka i da je svakog radnog dana 262 korisnika dobijalo topli obrok, a za dane vikenda distibuirano je 8.094 kg konzerviranih namirnica.

- Osim na distributivnom punktu u Zrenjaninu, podela paketa hrane i proizvoda za održavanje higijene licima u stanju socijalne potrebe je organizovana i u naseljenim mestima a ukupno je distribuirano preko 150 hiljada kilograma humanitarne pomoći, kojim je  obuhvaćeno 1.847 porodica i 5.663 pojedinaca - dodaje Aleksandra Tanasijević.

25 OBUKA I TRI KAMPA

 Mladi volonteri iz Zrenjanina i okolnih mesta, uz nesebičan rad i angažovanje, obučavali su se kroz 25 organizovanih obuka i tri kampa.

Ove i brojne druge akcije Crvenog krsta u Zrenjaninu, osim zaposlenih sprovelo je 150 mladih i oko 180 starijih volontera. U toku protekle godine, organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin se priključilo 80 mladih volontera.

- Nama je velika čast da učestvujemo u aktivnostima Crvenog krsta i uvek smo tu kada se treba brzo organizovati - uglas poručuju mladi volonteri koji su uspešno završili sve neophodne obuke.

Čak 339 vršnjačkih edukacija

Ova brojka dovoljno govori o angažovanju vršnjačkih edukacija u osnovnim i srednjim školama u Zrenjaninu, a obuhvaćeno je i 808 maturanata iz osam zrenjaninskih srednjih škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!