DEDA MRAZ IZRONIO IZ VODE: U Beloj Crkvi se organizuje jedinstveni doček (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

31. 12. 2022. u 13:31

NA Gradskom jezeru u Beloj Crkvi već 18 godina organizuje se jedinstveni doček Deda Mraza, koji sa okićenom novogodišnjom jelkom izranja iz vode, a potom deli poklone okupljenim mališanima.

ДЕДА МРАЗ ИЗРОНИО ИЗ ВОДЕ: У Белој Цркви се организује јединствени дочек (ФОТО)

KPA Bela Crkva

Ovu akciju pokrenuli su članovi jednog od najuspešnijih klubova podvodnih sportova u Srbiji KPA „Bela Crkva“, kako bi najpre obradovali svoju decu, a pre šest godina to je postala turistička atrakcija te južnobanatske varošice.

-Sve što je kod nas lepo i dobro, vezano je za belocrkvanska jezera, pa tako i ova manifestacija. Bez obzira na to kakvo je vreme, da li je jako hladno, da li pada sneg ili kiša, naš vodeni Deda Mraz izranja iz vode i usrećuje decu svojom pojavom i podelom paketića. Na taj način simbolično želimo da svima, a naročito najmlađima, dočaramo novogodišnji i božićni duh i da im poželimo sve najbolje u Novoj godini – kaže Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

I ova Nova godina u južnom Banatu protiče bez snega, pa roniocima KPA „Bela Crkva“ nije bilo teško da zarone u vodu, čija je temperatura sada bila „samo“ šest stepeni Celzisuja, za razliku od prethodnih godina, kada su ronili i po minus deset.

- Koristili smo tzv. suvo odelo za ronjenje u zimskim uslovima, mada smo, shodno temperaturi vode, mogli da koristimo i tanje odelo – kaže podvodni Deda Mraz Dragan Perašević, inače predsednik KPA „Bela Crkva“. - Najhladnije je bilo pre šest godina, kada smo morali da lomimo led, kako bi čamac sa Deda Mrazovim pomoćnicima mogao da doplovi sa centra jezera do obale, dok je Deda Mraz bez problema tada ronio pod ledom, prolazio kroz jata riba i isplivao na površinu, na oduševljenje dece.

Osim podvodnog Deda Mraza, belocrkvanske mališane istovremeno su obradovali i Deda Mraz na naduvavanje, koji je sa svojim pomoćnicima doplivao čamcem, kao i Deda Mraz kog su na obalu doveli bajkeri iz Moto kluba „Apači“.

Organizatori šaljivo kažu da im je ostalo još da obezbede Deda Mraza iz vazduha, što će se potruditi da urade narednih godina.

Bogat program na obali Gradskog jezera završen je spektakularnim vatrometom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade