MOŽETE DA POVREDITE I SEBE I DRUGE: Policija u Jagodini apeluje da se ne koriste pirotehnička sredstva

Z. GLIGORIJEVIĆ

29. 12. 2022. u 13:54

POLICIJSKA uprava u Jagodini apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

МОЖЕТЕ ДА ПОВРЕДИТЕ И СЕБЕ И ДРУГЕ: Полиција у Јагодини апелује да се не користе пиротехничка средства

Foto:Z.Gligorijević

- Podsećamo roditelje da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna, može doći do teških povreda, opekotina, razderotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta, ali i do požara i eksplozija - navodi se u policijskom saopštenju.

U njemu se dodaje da je zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Takođe, napominju da vatromet mogu da koriste samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Ovlašćena službena lica u Policijskoj upravi u Jagodini aktivno preduzimaju sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a oni koje zateknu da neovlašćeno prodaju biće sankcionisani, a pirotehnika će im biti oduzeta - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - U JAGODINI OTVORENO SKIJALIŠTE: Opština obezbedila top za pravljenje veštačkog snega

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi