PREDISTRAŽNE RADNJE ZBOG DVE SMRTI: Oglasilo se pirotsko Više tužilaštvo posle curenja amonijaka

V. ĆIRIĆ

28. 12. 2022. u 16:20

PIROTSKO Više tužilaštvo pokrenulo je predistražne radnje zbog teškog dela protiv bezbednosti i sigurnosti u saobraćaju.

ПРЕДИСТРАЖНЕ РАДЊЕ ЗБОГ ДВЕ СМРТИ: Огласило се пиротско Више тужилаштво после цурења амонијака

Foto: V. Ć.

Treba da se ustanovi ko je  eventualno kriv za smrt dvojice muškaraca u akcidentu koji se desio u nedelju posle podne, kada su kod Sopotskog hana, iz koloseka međunarodne pruge, iskliznule četiri cisterne sa amonijakom.

Na svu sreću, gas je usled mehaničkog oštećenja procureo iz samo jedne cisterne, dok su ostale tri neoštećene.

Predistražne radnje se vode zbog dve smrti. Jedan od dvojice preminulih muškaraca, star 74 godine,preminuo je u pirotskoj Opštoj bolnici. Kako je zvanično rečeno, osim što je bio izuložen gasu, imao je i mnoge pridružene bolesti. Telo drugog pronađeno je ispod nadvožnjaka Koridora 10, koji se na ovom mestu ukršta sa prugom.

Turski je državljanin i za sada se pretpostavlja da je od oblaka amonijaka napustio vozilo i pokušao begom da se spase, ali je nažalost tom prilikom  pao sa velike visine i izdahnuo na mestu.

Obdukcija oba tela je u toku, nakon čega će se znati šta je sve izazvalo smrt dvojice muškaraca.

BONUS VIDEO - PRVA IZJAVA NIKOLE NEDELjKOVIĆA: Bio sam u zatvoru samo zato što sam Srbin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024