OBEZBEDILI I MINI-BUS SA PRILAZNOM RAMPOM:Turistički potencijali Sombora i Baje prilagođeni svima

J. L.

26. 12. 2022. u 22:23

ZAVRŠNA konferencija prekograničnog projekta „Baja-Sombor Tourism4All” održana je danas u skupštinskoj sali Gradske uprave grada Sombora.

ОБЕЗБЕДИЛИ И МИНИ-БУС СА ПРИЛАЗНОМ РАМПОМ:Туристички потенцијали Сомбора и Баје прилагођени свима

foto: Grad Sombor

Ovaj projekat je u prekograničnom području Baja-Sombor obezbedio lakši i bolji pristup različitim turističkim sadržajima za osobe sa invaliditetom, pre svega za osobe sa oštećenim vidom i sluhom i za osobe koje koriste kolica. U okviru projekta nabavljeno je nekoliko tipova vozila, koja će obezbediti bolju i veću dostupnost različitih lokacija za osobe sa invaliditetom, a poslednje od njih jeste mini-bus sa prilaznom rampom i dva mesta za osobe koje koriste kolica. Projekat je obuhvatio i organizovanje turističkih tura, kao i mobilnu aplikaciju sa ponudom turističkog sadržaja dva prekogranična regiona.

- Želeo bih da se zahvalim svim učesnicima projekta, a naročito našim partnerima iz bratske Baje, sa kojima imamo višedecenijsku dobru saradnju, i izrazim očekivanje da ćemo i u budućem periodu umeti da prepoznamo prave potrebe svojih sugrađana i svoje sredine i u zajedničkim nastupima pred fondovima Evropske Unije ostvarivati sredstva za uspešnu realizaciju projekata kakav je bio i projekat Razvoj turizma bez barijera u prekograničnom području Baja-Sombor - poručio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Projekat je sproveden u okviru  Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska -Srbija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest