POMOĆ LOKALNE SAMOUPRAVE BILA NEOPHODA: U Subotici nastavljaju sa unapređenjem vodovodne mreže

J. L.

29. 11. 2022. u 18:22

POSLE Višnjevca i Mišićeva, nastavlja se unapređenje vodovodne mreže i u drugim delovima Subotice.

ПОМОЋ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ БИЛА НЕОПХОДА: У Суботици настављају са унапређењем водоводне мреже

foto: J.L.

Za potrebe bušenja i stavljanja u funkciju dva bunara u Subotici i Čantaviru, iz gradskog budžeta opredeljeno je 40 miliona dinara.

- Jedan bunar će se bušiti u Subotici, na najvećem vodozahvatu, a drugi u Čantaviru kao zamena za postojeći koji je bušen početkom devedesetih, a poznato je da je radni vek jednog bunara 30 godina - kaže Đerđ Šugar, direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" .

Pošto ovo javno preduzeće još ima obavezu vraćanja kredita Evropskoj banci za obnovu i razvoj, novac za proširivanje vodovodne mreže obezbeđena su iz budžeta Grada Subotice.

-Naša obaveza je da širimo vodovodnu mrežu, ali da bi dugoročnije mogli da se širimo neophodno je da paralelno pojačavamo i proizvodnju vode kako bi se kapaciteti pratili širenje - dodaje Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice. - Vodovod ima još dve godine obaveze vraćanja kredita Evropskoj banci za obnovu i razvoj, pa je zato ova pomoć lokalne samouprave bila neophodna da bi se realizovala ova dva projekta. Kada se uporedi tih 200 miliona dinara kredita naspram investicije od 40 miliona jasno je da nema ovog kreditnog opterećenja koliko bi bile mogućnosti "Vodovoda" da dalje razvija vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani