ZNATNO BOLJI USLOVI: Ulaganjem u studentske domove Subotica privlači akademce

J. L.

22. 11. 2022. u 13:54

ULAGANjEM u obnovu studentskih domova, Subotica teži da se vrati na vrh univerzitetskih mesta u našoj zemlji. Fakulteti sa dugom tradicijom, savremen smeštaj, pristupačna i ukusna ishrana u menzi, a uz to i mnogo manji troškovi života nego u drugim gradovima razlog su što se sve više akademaca odlučuje da studira na severu Bačke.

ЗНАТНО БОЉИ УСЛОВИ: Улагањем у студентске домове Суботица привлачи академце

foto: J.L.

- Iz godine u godinu u našim domovima je sve više studenata. Trenutno ih je 650. Do pre samo četiri godine popunjenost kapaciteta je iznosila 50 odsto, a danas nam je popunjeno 80 odsto kapaciteta - kaže Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra. - Znatno bolji uslovi za smeštaj razlog su povratka sve većeg broja studenata u subotičke domove. Do pre nekoliko godina bili smo ustanova 2. i 3. kategorije smeštaja, a danas, zahvaljujući opsežnim radovima koje smo imali, spadamo u 1. kategoriju. To dovoljno govori o uslovima smeštaja, baš kao i najveća ocena koju su nam, kroz ankete, dodelili naši studenti sa kojima negujemo partnerske odnose.

U domovima "Bosa Milićević" i "Ivo Lola Ribar" stanuju pretežno studenti iz okolnih gradova i opština, ali i Republike Srpske. U domu "Bosa Milićević", u savremeno opremljenim sobama može da boravi 469 studenata. Dom "Ivo Lola Ribar" ima 312 ležaja, a u njegovu obnovu u proteklom periodu investirano je 234,25 miliona dinara, odnosno 1,98 miliona evra.

- U restoranu je zamenjena kompletna kuhinjska oprema i to zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete. Završeni su molerski radovi i hoblovanje parketa u sobama, kao i elektroradovi. Ove godine urađena je i zamena dotrajalih klima-uređaja - navodi direktor samo neke od radova na podizanju studentskog standarda.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

BIZARAN SLUČAJ U HRVATSKOJ: Rekla ćerki da je muž VARA, ćerka je prijavila POLICIJI