USVOJEN PREDLOG NOVOG GUP-a: Leskovac pripremio najvažniji urbanistički dokument

Игор Митић
Igor Mitić

17. 11. 2022. u 15:07

PREDLOG Odluke o donošenju Generalnog urbanističkog plana (GUP) Leskovca spreman je za raspravu na sednici Skupštine grada nakon što je dobio podršku ovdašnjeg Gradskog veća.

УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ НОВОГ ГУП-а: Лесковац припремио најважнији урбанистички документ

Foto: I. Mitić

Najvažniji urbanistički dokument za razvoj lokalne samouprave trebalo bi da važi u narednih deset godina. On je zadržao koncepciju iz važećeg plana koja se odnosi na usaglašenost ekonomskog, ekološkog, fizičkog i socijalno-kulturnog razvoja uz poštovanje svih mera zaštite životne sredine.

Novi plan donosi uobičajene odredbe koje se odnose na usklađivanje i utvrđivanje granica obuhvata, generalna urbanistička rešenja sa namenama površina, pravce i koridore za saobraćajnu, energetsku, vodoprivrednu, komunalnu i drugu infrastrukturu kao i celine za dalju plansku razradu, odnosno za donošenje nižih planskih dokumenata.

- Planom su obuhvaćene i izmene radi usklađivanja sa važećim zakonom, pravilnicima i odredbama iz planova višeg reda kao i sa Pravilnikom o klasifikaciji zemljišta i planskih simbola u dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja – kazala je Jasminka Milenković, šef Odeljenja za urbanizam leskovačke Gradske uprave.

Usvajanje ovog dokumenta treba da, kako je ocenjeno, omogući dalji urbanistički razvoj grada i njegovo uređenje u skladu sa potrebama građana i privrede. Pre nego što stupi na snagu o ovom dokumentu trebalo bi da raspravljaju i odbornici lokalnog parlamenta čije je zasedanje zakazano za 22. novembar.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)