NAJVIŠE OCENE ZA RAD: Psihijatrijska bolnica u Kovinu dobila akreditaciju na sedam godina

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

22. 09. 2022. u 12:39

SPECIJALNA bolnica za psihijatrijske bolesti „Kovin“ dobila je sertifikat o akreditaciji na maksimalnih sedam godina, koji će važiti do 2029.

НАЈВИШЕ ОЦЕНЕ ЗА РАД: Психијатријска болница у Ковину добила акредитацију на седам година

Spec. bolnica Kovin

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova u Srbije, koja je sprovela postupak ocenjivanja njihovog rada, dala im je najvišu ocenu od čak 98,51 odsto usklađenosti sa akreditacijskim standardima u našoj zemlji.

Dr Jovanka Petrović, v. d. direktora kovinske psihijatrije, je prilikom dobijanja sertifikata istakla da je taj važan dokument još jedna potvrda visokog kvaliteta njihovog rada.

-Godinama kontinuirano radimo na unapređenju kvaliteta rada i pružanja zdravstvenih usluga kroz nabavku nove opreme, rekonstrukciju radnog i pomoćnog prostora, edukaciju zdravstvenog i nemedicinskog osoblja, poštovanje prava pacijenata i pružanje maksimalne bezbednosti zaposlenih i pacijenata. Ovo nam je dodatni podstrek da nastavimo da se usavršavamo i unapređujemo – kaže dr Petrović, uz zahvalnost saradnicima na predanom radu.

Samo u ovoj godini bolnica je, zahvaljujući državi i brojnim donatorima, u opremu i infrastrukturu investirala više od 42 miliona dinara.

Uradili su novu fasadu na najstarijem objektu u bolničkom kompleksu, kompletno renovirali odeljenje za nepsihotične poremećaje i granična stanja, dobili dva ambulantna vozila, laboratorijsku opremu i kompletnu opremu za bolničku kuhinju, u kojoj se dnevno spremi i do 3.000 obroka.

Ova ustanova je, inače, jedna od nastarijih tog tipa u Srbiji. Uskoro će slaviti vek postojanja. Trenutno zbrinjava oko 700 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a