HRABROST ZA NEZABORAV: Graničari prizrenskog bataljona

Дејан Ристић
Dejan Ristić

17. 09. 2022. u 21:49

NEKADAŠNjI pripadnici 55. Graničnog bataljona čuvene 549. brigade iz Prizrena, učesnici borbi na Kosmetu 1999. godine, organizovali su svoje ovogodišnje druženje u Vranju.

ХРАБРОСТ ЗА НЕЗАБОРАВ: Граничари призренског батаљона

D. Ristić

Nakon što su posetili svoje saborce i znamenitosti grada, za njih je u sali Skupštine grada priređen prijem, na kojem ih je pozdravio predsednik lokalnog parlamenta Dejan Tričković. On je goste upoznao sa gradom, njegovom privredom, kulturom i turističkim potencijalima.

- Vranje i Vranjanci, samim tim što se nalaze na krajnjem jugu centralne Srbije, izuzetno cene i poštuju sve borce koji su tokom ratnih dešavanja hrabro stali u odbranu zemlje. Vranje je, takođe, podnelo određene gubitke. Zahvalni smo što ste tokom 1998. i 1999. godine, kada je država to tražila od vas, hrabro stali u odbranu granica i državnog poretka i suvereniteta. To ne smemo da zaboravimo - rekao je Tričković i dodao da su ratni veterani uvek dobrodošli u Vranje.

Predsednik udruženja veterana graničara i organizator njihovih susreta Milan Marković Laka zahvalio se na prijemu i gostoprimstvu kojim su članovi udruženja dočekani u Vranju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)