NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TRODNEVNA EDUKACIJA DECE IZ PARAĆINA: Održan kamp podmlatka Crvenog krsta

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 08. 2022. u 10:45

U PLANINARSKOM Domu na Grzi od 27. do 29. avgusta organizovan je kamp podmlatka paraćinskog Crvenog krsta, pa je dvadesetoro dece sa teritorije te opštine bilo u prilici da kroz radionice i predavanja stekne nova saznanja o ovoj humanitarnoj organizaciji i vrednostima koje ona zastupa.

ТРОДНЕВНА ЕДУКАЦИЈА ДЕЦЕ ИЗ ПАРАЋИНА: Одржан камп подмлатка Црвеног крста

Foto: CK Paraćin

Bogato osmišljen program Kampa prezentovao je polaznicima sadržaje na pristupačan i zabavan način, pa su deca, između ostalog, osim o značaju Crvenog krsta i volontiranja u njemu, upoznata sa važnošću zaštite zdravlja, sopstvenog i tuđeg, te kako da lakše uspostavljaju međusobne kontakte i prijateljstva.

Kroz trodnevno druženje, kako ističe Miroslav Mitrović iz CK, deca su dosta toga naučila i o promociji humanih vrednosti, borbi protiv trgovine ljudima, osnovama pružanje prve pomoći drugome i samopomoći u situacijama boravka u prirodi.

Foto: CK Paraćin

- Oko polovinu ukupnog članstva naše organizacije čini podmladak. Mladi su snaga na koju se računa u realizovanju gotovo svih akcija u kojima je potrebno angažovanje volontera i oni su budući nosioci celokupne aktivnosti Crvenog krsta. Zato je rad sa podmlatkom od strateškog značaja za Crveni krst na svim nivoima -  objašnjava Mitrović.

Tokom trajanja kampa polaznicima su se tokom jednog dana pridružili i članovi paraćinskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Oni su deci predstavili deo osnovnih sredstava i opreme za protivpožarnu zaštitu i uputili ih kako se ona koristi, pa su se mladi za Grze vratili puni pozitivnih utisaka i novih znanja.

Podmladak Crvenog krsta čine deca uzrasta od petog do osmog razreda, dok su u kategoriji omladine CK srednjoškolci, pa iz ove humanitarne organizacije pozivaju sve mlade tog uzrasta – koji imaju volju i želju da volontiraju – da im se jave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!