OŽIVLJAVANJE RURALNIH SREDINA: „Muzički karavan“ održan u paraćinskom Krežbincu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

16. 08. 2022. u 19:18

LETNjA manifestacija „Muzički karavan“ koja se u organizaciji Doma omladine u Paraćinu održava i ovog meseca u nizu sela te opštine, zaustavila se u Krežbincu.

ОЖИВЉАВАЊЕ РУРАЛНИХ СРЕДИНА: „Музички караван“ одржан у параћинском Крежбинцу

Foto: Dom omladine Paraćin

Brojnu publiku obradivao je nastup KUD „Boki 4. jul“, a nastupili su još talentovani učenici seoske OŠ „Branko Krsmanović“, orkestar Mome Krstića i nekoliko paraćinskih solista.

Foto: Dom omladine Paraćin

Manifestacija je pokrenuta jer je organizator procenio da paraćinskim selima nedostaje bogatiji društveni život i neki vid zabave, što je, uz druženje i promociju narodne tradicije, poenta „Muzičkog karavana“, ocenio je vršilac dužnosti Doma omladine Marko Milovanović.

Naredni „Karavan“ najavljen je za petak, 19. avgust, u selu Svojnovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)