SVETSKI DAN BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Crveni krst u Paraćinu podelom flajera obeležio ovaj datum

Зорана Рашић
Zorana Rašić

30. 07. 2022. u 20:22

GENERALNA skupština Ujedinjenih nacija označila je rezolucijom 30. jul Svetskim danom borbe protiv trgovine ljudima.

СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА: Црвени крст у Параћину поделом флајера обележио овај датум

Foto: CK Paraćin

U cilju podizanja svesti o trafikingu Opštinska organizacija Crvenog krsta u Paraćinu svake godine na prigodan način obeležava ovaj dan, sada je to učinila podelom flajera na ovu temu.

Volonteri CK su na štandu u centru grada, ispred „Maksija“, razgovarali sa građanima o ovom društvenom problemu, prvenstvo o prepoznavanju opasnosti i zaštiti, što se sve moglo pročitati i u propagandnom materijalu koji je takođe deljen.

Navodeći da Crveni krst uvek deluje preventivno, Aleksandra Buzaš, stručna saradnica CK, ističe da je „domaći zadatak“ njihove organizacije da pre svega deci i mladima skrene na to pažnju. „Žrtva“ trgovine ljudima na štandu je, kao i svake godine, bila lutka umotana u novinski papir, sa policijskom trakom, jer je cilj ove redovne akcije da se sugrađanima pokaže kako izgleda žrtva – ona postaje „lutka“ kojom se može manipulisati i koja ima svoju cenu pa više nije osoba, nego roba.

Foto: CK Paraćin

- Novine znače da se u ovu mrežu često upada preko primamljivih poslovnih oglasa, a policijska traka na lutki označava da nam je pomoć MUP-a kad se o trgovini ljudima radi uvek neophodna – navodi Buzaš.

Ona je najavila niz predavanja – radionica u školama na istu temu za decu i omladinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)