LITIJA U ZUBINOM POTOKU: Obeležena opštinska i hramovna slava

D. Z.

14. 06. 2022. u 14:51

OPŠTINA Zubin Potok danas je u prisustvu velikog broja vernika obeležila gradsku i hramovnu slavu Svete Trojice, kojoj je prisustvovao i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić.

ЛИТИЈА У ЗУБИНОМ ПОТОКУ: Обележена општинска и храмовна слава

Foto: Kancelarija

Svetu erhijerejsku liturgiju u Hramu Svete Trojice služio je vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije, nakon čega je održana i litija opštinskim ulicama.

Čestitajući slavu rukovodstvu i žiteljima Zubinog Potoka, Tajić je istakao da im prenosi i pozdrave i čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije Petra Petkovića.

- Višeznačna je simbolika obeležavanja današnjeg dana u Zubinom Potoku. Ovo je prilika da se posvetimo pre svega tradiciji, ali i podsetimo se svega onoga što je do sada urađeno i što se planira u budućnosti kada je razvoj Zubinog Potoka, ali i srpskih sredina na KiM u pitanju. Važno je reći da su planovi Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Republike Srbije uz ogromnu podršku predsednika Aleksandra Vučića ambiciozni, ali i ostvarivi - istakao je Tajić i dodao da je opština Zubin Potok u kontinuitetu jedno veliko gradilište i da će tako biti i u budućnosti.

Foto: Kancelarija

- U osnovi svega što planiramo i što trenutrno radimo, mora biti pre svega mir, bezbednost i sigurnost svakog pojedinca. Samo na takvim osnovama možemo da ostvarimo sve svoje planove u Zubinom Potoku, ali i širom prostora Kosova i Metohije, gde bez pomoći države Srbije nikada ne bismo uspeli - zaključio je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati