OD 1. JUNA: Počinje sezona kupanja na zrenjaninskom kupalištu Peskara

B. G.

30. 05. 2022. u 15:37

NA popularnom zrenjaninskom kupalištu Peskara, zvanična sezona kupanja počinje u sredu 1. juna, tačno u podne, uz bogat kulturno zabavni i sportski program, koji podrazumeva takmičenje u plivanju, obuku vožnje skuterom, avio akrobacije i nastup folkloraša Kulturno umetničkog društva Đerđef iz Zrenjanina.

ОД 1. ЈУНА: Почиње сезона купања на зрењанинском купалишту Пескара

Foto: Grad Zrenjanin

- Tokom leta na našem kupalištu je više hiljada ljudi tokom vikenda, ove godine, obzirom da smo dodatno uredili peskovitu plažu i sve prateće objekte, očekujemo rekordan broj kupača - poručuju iz Turističke organizacije grada Zrenjanina, koja je uz Kulturni centar, zadužena za sva dešavanja tokom letnje sezone.

Sezona kupanja u banatskim rekama, na Tisi pre svih, zvanično će startovati 11. i 12. juna, kada će se idržati mini škola i obuka u vožnji skutera na vodi Akvabajk, koju uspešno vodi Aleksandar Krevešić i kpja se nakon dve godine pauze, vraća u Zrenjanin.

- Ideja je da se oživi Tisa i kupalište na ovoj predivnoj reci, a suština školice je akvabajk približimo deci koja će sa instruktorima voziti skutere i naučiti osnovna pravila motonautike - naglasio je Krevešić, uz napomenu da će obuka oba dana trajati od 13 do 17 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna