KIŠA NI(JE) POKVARILA RASPOLOŽENJE Na izletištima u okolini Kraljeva tradicionalna praznična okupljanja

G. ĆIROVIĆ

02. 05. 2022. u 11:02

Iako u manjem broju nego lane, na poznatim izletištima u okolini Kraljeva i ove godine na tradicionalnom prvomajskom uranku okupili su se izletnici iz svih krajeva Srbije.

КИША НИ(ЈЕ) ПОКВАРИЛА РАСПОЛОЖЕЊЕ На излетиштима у околини Краљева традиционална празнична окупљања

G.Šljivić

Tako se na planini Goč poviše Kraljeva, na prelepim proplancima i uz bistru planinsku rečicu, odnosno svuda gde je pogodno mesto za izlet, piknik i roštiljanje, kao i za šetnju šumsikm stazama i uživanje u prirodi, mogla osetiti praznična, prvomajska atmosfera.

- Vreme se komeša, navlače se oblaci, ali će roštilj biti spreman pre nego što počne kiša. Imamo nepromočiv šator, pa ostajemo na Goču sve do utorka - poručuju Vladimir i Goran iz Požarevca dok ubrzano pripremaju mesne đakonije na roštilju.

G.Šljivić

Praznična atmosfera na Goču

Dve porodice iz Kraljeva na Goč su pristigle u ranim jutarnjim satima. Kažu da će ove godine zbog kiše ipak skratiti boravak na čistom planinskom vazduhu.

- Tradiciju nismo izneverili. Šetali smo, roštiljali i družili se. Šteta što je počela kiša pa se veći broj izletnika razišao, ali je bilo lepo – pomalo razočarano kažu Simovići iz grada na Ibru.

G.Šljivić

Praznična atmosfera na Goču

Sličnu atmosferu zabeležili smo i u obližnjoj Lopatnici, Bogutovcu, planinskim proplancima Stolova, uz Ribnicu, Žičku reku i Ibar.

- Vreme provedeno u netaknutoj prirodi, na čistom vazduhu, sa porodicom i prijateljima u današnje vreme više su nego dragoceni – dodaje ekipa iz Raške. - Mi smo odlučili da jedan dan provedemo na Goču, a potom ćemo u Lopatnicu. Kiša? Ništa ne može da pokvari slobodne dane i uživanje u prirodi.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)