PREMINUO JEDAN KOVID PACIJENT: Još uvek nema smirivanja epidemiološke situacije na jugu Srbije

Дејан Ристић
Dejan Ristić

28. 03. 2022. u 13:31

TOKOM proteklog dana, u vranjskoj kovid bolnici preminuo je jedan pacijent, saopšteno je iz Zdravstvenog centra (ZC) Vranje.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН КОВИД ПАЦИЈЕНТ: Још увек нема смиривања епидемиолошке ситуације на југу Србије

Foto: D. Ristić

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovano je ukupno 13 pacijenata. Svi su pozitivni na koronavirus i sa upalom pluća, dok ih je šest na kiseoniku. Tokom proteklog dana na bolničko lečenje primljena su dva pacijenta, a otpusta nije bilo.

U vranjskoj kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 48 pregleda, od toga 39 prvih, što je za tri više nego prethodnog dana. Takođe, urađena su dva pi-si-ar i 42 antigenska testa, od kojih je 11 pozitivno na koronavirus.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 139 testiranih sa teritorije Pčinjskog okruga, 16 je zaraženo koronavirusom. Od tog broja 12 je iz Vranja i po jedan iz Surdulice, Bosilegrada, Vladičinog Hana i Preševa. Broj novozaraženih je za sedam manji nego prethodnog dana, ali je manje i testiranih, što je uobičajeno za vreme vikenda.

Dobra vest je da od 23 obavljena antigenska testa u kovid ambulanti za decu ZC Vranje, nijedan nije pozitivan na koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio