TURISTI SVE VIŠE VOLE NOVI SAD: Direktor TONS-a otkriva u čemu najviše uživaju

Novosti online

16. 03. 2022. u 12:00

DIREKTOR Turističke organizacije Novi Sad Branislav Knežević otkrio je glavne motive turista za dolazak u Novi Sad, govorio o planovima za 2022. godinu, kao i o promeni slike o Srpskoj Atini u očima sveta koja se desila u prethodnih deset godina.

ТУРИСТИ СВЕ ВИШЕ ВОЛЕ НОВИ САД: Директор ТОНС-а открива  у чему највише уживају

Foto: TONS

Istraživanje koja sprovodi Turistička organizacija Novi Sad, a koje se tiče stavova i ponašanja stranih i domaćih turista, pokazuje da su glavni motivi dolaska u Novi Sad su kulturno-istorijsko nasleđe, gostoprimstvo, zabava i provod, prirodne atrakcije, kao i gastronomska i enološka ponuda, dok su staro gradsko jezgro i Petrovaradinska tvrđava su lokacije i atrakcije koje ubedljivo najviše zanimaju turiste.

Direktor Turističke organizacije Novi Sad kaže da su, međutim, interesovanja turista  proširena i na okolinu grada, na Sremske Karlovce, Frušku goru, posetu manastira, vinarijama, kao i uživanje u gastronomskim specijalitetima.

- Iz tog razloga, prošle godine realizovali smo dva veoma značajna projekta, a koja ćemo i ove godine koristiti u našim kampanjama i promocijama. Projekat „52 Vikenda u Novom Sadu“ osmišljen je kao odgovor na pandemiju korona virusa, i obuhvata predloge kako provesti vikend u Novom Sadu i njegovoj okolini. U ovom trenutku imamo 64 predloga, dok je naša želja da u narednih godinu dana dođemo do 104 predloga za 52 vikenda. Drugi projekat odnosi se na šest vinskih ruta sa atrakcijama koje možete videti na tim rutama, a koje obuhvataju oko 60 vinarija. Ove godine će akcenat biti na novosadskim vinarima sa kojima ćemo realizovati i niz promocija – kaže Knežević.

On dodaje da je dobra vest i najavljena podrška Grada novosadskim vinarima koji će moći da konkurišu za sredstva u cilju nabavke opreme, ali i opremanja degustacionih sala.

- Na taj način, sistemski ćemo pomoći i podržati naše vinare koji će biti važan deo naše turističke ponude, a u toku je i priprema posebne publikacije.Takođe, izuzetno nas raduju i najavljeni gradski projekti, posebno oni koji se odnose na uređenje Almaškog kraja, Petrovaradinske tvrđave i izgradnju pešačko-biciklističkog mosta sa kojima ćemo dobiti novu dimenziju u razvoju turističke ponude - ističe Knežević.

Foto: TONS

 
 
NOVI SAD KONAČNO PREDSTAVLjEN ONAKO KAKO ZASLUŽUJE

Komentarišući današnju sliku o Novom Sadu u svetu, Knežević kaže da je ne može da se poredi sa onom od pre samo jedne decenije.

- Bilo je potrebno puno vremena i puno rada da promenimo iskrivljenu sliku o nama i predstavimo naš grad, ali i našu zemlju u svetu onako kako to zaslužuju. Stotine promotivnih nastupa i sajmova, brojne kampanje, ali i dovođenje na stotine stranih novinara i turoperatora učinili su da postanemo poželjna destinacija u koju se sada turisti rado ponovo vraćaju - objašnjava Knežević.

On ističe da se su kontinuirane promocije učinile da turizam u Novom Sadu bude prepoznat i kod sugrađana kao važna privredna grana, pa su tako mnogi sugrađani odlučili i da se bave ovim poslom, otvaranjem suvenirnica, smeštajnih kapaciteta, otvaranjem raznovrsne ugostiteljske ponude, a kod mnogih se uz rad TONS-a pojavila želja da postanu i ambasadori svog mesta, i na taj način doprinesu boljoj slici zemlje i grada.

-To jeste bio dug proces, ali za nas, sa sadašnje tačke gledišta, predstavlja ponos na sav uloženi rad - jasan je Knežević.

Kako objašnjava, TONS je svih ovih godina dobijao snažnu podršku Grada, koja je od velikog značaja.

- Verujem da smo je i opravdali svim aktivnostima koje smo sprovodili u cilju promocije Novog Sada kao turističke destinacije koja poziva i prihvata turiste iz čitavog sveta. Siguran sam da će ova podrška biti i još jača jer je Novi Sad grad koji se konstantno razvija i otvorenog srca prihvata sve goste i posetioce - kaže Knežević.

(NS uživo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)