PRIPADNICI KBS TRAŽE RADNE VIZE ZA NEMAČKU: Odlaze jer nisu plaćeni?

Tanjug

07. 02. 2022. u 18:15

VIŠE stotina pripadnika kosovskih snaga bezbednosti (KBS) je među 56.000 građana KiM koji su u ambasadi Nemačke podneli zahtev za dobijanje radne vize, piše "Albanijan post" pozivajući se na izvor u ministarstvu odbrane privremenih prištinskih institucija.

ПРИПАДНИЦИ КБС ТРАЖЕ РАДНЕ ВИЗЕ ЗА НЕМАЧКУ: Одлазе јер нису плаћени?

Foto AP

Prema istom izvoru, ministarstvo je već duže vreme zabrinuto brojem podnetih zahteva.

O velikom broju pripadnika KBS koji žele da odu sa KiM, nemački ambasador u Prištini Jern Rode obavestio je ministra odbrane tzv. Kosova Armenda Mehaja.

Izvor u ministarstvu odbrane tzv. Kosova rekao je da se preduzimaju koraci da se povećaju plate pripadnicima KBS, tako da ne budu manje od 500 evra, piše "Albanijan post".

BONUS VIDEO - NAŠA SVETINjA, MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)