KANCELARIJA ZA KiM SAOPŠTILA: U Zubinom Potoku tri crkve opljačkane od početka godine

D.Zečević

02. 02. 2022. u 15:54

OD početka godine, opljačkane su tri pravoslavne crkve u opštini Zubin Potok. Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, proteklog vikenda obijena je i poharana Crkva Svetog Jovana u Donjim Varagama, a prethodnih dana se na meti razbojnika našla Crkva Svetih oca u selu Zupče, kao i Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u mestu Jagnjenica.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КиМ САОПШТИЛА: У Зубином Потоку три цркве опљачкане од почетка године

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

-Iz svetinja Srpske pravoslavne crkve ne samo da je odnet novac i druge dragocenosti, već su tokom premetačine razbacane i crkvene relikvije-saopštila je danas Kancelarija za KiM iz koje ističu da je u Zubinom Potoku, uhapšen Albanac koji se sumnjiči za ovu seriju napada na hramove SPC.

- Ovakav odnos pripadnika albanske zajednice prema verskim objektima Srpske pravoslavne crkve slika je političkih prilika i poruka koje svakodnevno šalju politički lideri iz Prištine, kao i nova potvrda ugroženosti pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji.Više je nego jasno da kada u Prištini ne postoji jasna i nedvosmislena politička opredeljenost da se poštuje i neguju verska raznolikost i tolerancija, tada na terenu svedočimo svakovrsnim napadima na pravoslavne hramove-dodaje se u saopštenju Kancelarije i ističe da se nažalost, od početka godine, nastavio negativan trend porasta etnički motivisanih incidenata prema Srbima na prostoru Kosova i Metohije, njihovoj privatnoj imovini, a sada i hramovima SPC.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

DA LI STE PRIMETILI? Kako je Kosjerina reagovala na reči Radeta Bogdanovića o ŽENAMA FUDBALERA

NEKADAŠNJI fudbaler Rade Bogdanović ovih dana je privukao pažnju javnosti komentarima na dešavanja na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru, u okviru specijalnog programa na RTS-u. Naročito je prašinu podiglo njegov uvredljiv komentar na račun žena fudbalera, a neki smatraju da je izostala adekvatna reakcija i voditelja, posebno voditeljke Dragane Kosjerine.

02. 12. 2022. u 08:47

Komentari (0)

ŠIPTARSKE PROVOKACIJE: Zastave Albanije na ulicama Dohe pred utakmicu Srbija - Švajcarska (VIDEO)