POBEDNICI - MLADI DIJABETIČARI: U Kraljevu održan tradicionalni Novogodišnji ibarski kros

G. ĆIROVIĆ

17. 01. 2022. u 12:44

NA Atletskom stadionu u centru Kraljeva minulog vikenda upriličen je tradicionalni Novogodišnji atletski ibarski kros koji se kraj Ibra održava od 2011. godine u organizaciji AK „Kraljevo“, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Sportskog saveza.

ПОБЕДНИЦИ - МЛАДИ ДИЈАБЕТИЧАРИ: У Краљеву одржан традиционални Новогодишњи ибарски крос

G.Šljivić

Nakon pune tri godine zbog renoviranja ovog sportskog objekta kros je ponovo održan na Atletskom stadionu, a ovom prilikom privukao je oko stotinu takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz desetak klubova širom Srbije.

Uz interesantne trke atletičara u svim uzrasnim kategorijama, koji su za svoja dostignuća zasluženo nagrađeni odličjima, utisak je da su sveukupni pobednici ove lepe sportsko-rekreativne manifestacije ipak – mladi dijabetičari iz Kraljeva.

G.Šljivić

Revijalna trka mladih dijabetičara iz Kraljeva

Oni su svojom revijalnom trkom podsetili na značaj bavljenja sportom, rekreacijom i fizičkom aktivnošću u očuvanju zdravlja i ujedno simbolično obeležili 100 godina od otkrića insulina.

- Bavite se sportom, čuvajte svoje zdravalje – poručili su najmlađi članovi kraljevačkog Udružnja za borbu protiv dijabetesa. - Uz obavezan insulin i pravilnu ishranu, fizička aktivnost je nama najvažnija u svakodnevnom regulisanju šećera u krvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna