I PUTEVI ČUVAJU SELA: Vlada Srbije u saobraćajnice na području Sremske Mitrovice lane uložila pola milijarde dinara

S. KOSTIĆ

10. 01. 2022. u 09:26

TOKOM minule godine, lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici se intenzivno bavila unapređenjem ruralne putne infrastrukture u koju je - samo posredstvom Vlade Srbije - uloženo više od pola milijarde dinara.

И ПУТЕВИ ЧУВАЈУ СЕЛА: Влада Србије у саобраћајнице на подручју Сремске Митровице лане уложила пола милијарде динара

Foto S. Kostić

Tako je, samom kraju 2021, rekonstruisan još jedan seoski put - u Grgurevcima, koji vodi prema Crvenom Čotu, a vrednost radova je iznosila 20 miliona dinara. Zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice Petar Samardžić kaže da je te radove Ministarstvo poljoprivrede finansiralo sa 13 miliona, dok je lokalna samouprava obezbedila sedam miliona dinara.

- Na deonici dužoj od dva kilometra, put se radio u širini od četiri metra u selu, a tri metra izvan njega, a bankine sa obe strane trase su široke po jedan metar - objašnjava Samardžić, naglašavajući da su lane prioritet bile saobraćajnice koje povezuju sela u Fruškogorju.

Prilikom otvaranja rekonstruisanog puta prema Bešenovu, ministra poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio i nova ulaganja u razvoj turizma u ovom delu Srema.

DOČEKALI

NA asfaltiranje lokalne trase u Grgurevcima, koju još zovu i "crveni put", čekalo se 70 godina. Savremeni kolovoz ovo selo sada povezuje sa saobraćajnicom koja vodi prema Beočinu, Vrdniku i Iloku, pa su Grgurevci dobili nešto što nikada do sada nisu imali...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VELIKI DOGAĐAJ U VRANJU: Uručivanje boračkih legitimacija