ZAVRŠENA DVODNEVNA RADIONICA U PARAĆINU: Izuzetno interesovanje za program Crvenog krsta protiv trgovine ljudima

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 12. 2021. u 21:29

U OKVIRU programa Crvenog krsta Paraćin „Borba protiv trgovine ljudima“ danas je u prostorijama te organizacije završena dvodnevna radionica za koju je vladalo zaista ogromno interesovanje srednjoškolaca.

ЗАВРШЕНА ДВОДНЕВНА РАДИОНИЦА У ПАРАЋИНУ: Изузетно интересовање за програм Црвеног крста против трговине људима

Foto: CK Paraćin

Uz pomoć licenciranih trenera iz Paraćina, Svilajnca i Ćićevca veliki broj zainteresovanih učenika srednjih škola obučio se za edukatore u oblasti prevencije trafikinga, a reč je o programu koji paraćinski Crveni krst realizuje jednom godišnje.

Svi učesnici edukacije dobiće odgovarajuće uverenje, a dvadesetak najzainteresovanijih će početkom iduće godine moći da započnu specijalističku obuku za licencu koju izdaje Crveni krst Srbije, kako bi i sami postali treneri.

Dvodnevna radionica bila je edukacija edukatora, pa će srednjoškolci koji su je prošli moći da govore svojim vršnjacima u školi na temu borbe protiv trafikinga, ali i na tribinama, prezentacijama, radionicama... Postaju vršnjački edukatori.

Polaznici radionice su tokom dva dana mogli da nauče kako da prepoznaju trgovinu ljudima, kako da se zaštite od mogućnosti da sami postanu žrtve, te kome i kako da trafiking prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru