60 MILIONA OD PRODAJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA: Održana sednica gradskog veća u Zrenjaninu

B.Grujić

01. 12. 2021. u 19:33

NA SEDNICI Gradskog veća u Zrenjaninu, Violeta Kučanda Bogasenieava, iz Odeljenja za imovinsko - pravne poslove i upravljanje imovinom, saopštila je da prihodi od otuđenja gradskog građevinskog zemljišta u 2021.godini iznose skoro 60 miliona dinara.

60 МИЛИОНА ОД ПРОДАЈЕ ГРАЂЕВИНСКОГ ЗЕМЉИШТА: Одржана седница градског већа у Зрењанину

Foto: grad Zrenjanin

 Grad Zrenjanin u toku ove godine objavio je dva oglasa za otuđenje većeg broja parcela 

gradskog građevinskog zemljišta, od čije je prodaje prihodovano skoro 60 miliona dinara.

-Na osnovu poslednjeg objavljenog oglasa, kako je istaknuto, predložena su rešenja o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta na ukupnoj površini od 

34.888 kvadratnih metara, odnosno skoro 3,5 hektara.

- Tri parcele namenjene su izgradnji poslovnih i drugih sadržaja i gradnji objekata 

višeporodičnog stanovanja, dok su preostale parcele opredeljene za individualnu stambenu  izgradnju - istakla je Bagasenieva, uz napomenu da je samo za parcelu u Ečki, namenjenu izgradnji oko 300 stanova, kineski investitor Linglong uplatio iznos od skoro 14 miliona dinara.

Predsedavajući Gradskog veća, gradonačelnik Simo Salapura, naglasio je da su sednicu obeležile tačke koje se tiču poslednjeg oglasa o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta.

- Zanimljivo da je najveća prodata parcela po površini u nekom od naseljenih mesta u okolini Zrenjanina, u Ečki, veličine 28 hiljada kvadratnih metara, u vrednosti 14 miliona dinara - istakao je Salapura, uz napomenu da se gradi zgrada kolektivnog rezidencijalnog stanovanja, za srpske i kineske rednike kompanije Linglong.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna